Ботанічна школа-семінар

3-4 травня 2018 р. співробітники Національного природного парку “Подільські Товтри” та викладачі природничого факультету КПНУ ім. Івана Огієнка організували та провели Всеукраїнську практичну ботанічну школу-семінар “Особливості дослідження рідкісних видів рослин”.

Два дні поспіль досвідченні ботаніки проводили навчання з проведення популяційних досліджень та висвітлювали геоботанічні аспекти дослідження рослинного покриву. На школу-семінар приїхало чимало наукових працівників із природоохоронних установ, вищих навчальних закладів, аспірантів та студентів.

Захоплююче та динамічно проходило навчання з виготовлення мікропрепаратів пилку і визначення його здатності до запліднення. Цікаво та змістовно було проведено навчальні тури на Вербецькій товтрі. Перш за все, привабливі чотири горби зараз неймовірно прекрасні та мальовничі, адже більшість видів ще квітують, а ті, що відцвіли, ваблять око плодами та насінням…

Ботанічна школа буде проводитись систематично. Отримавши багаж теоретичних знань, усі учасники відправились застосовувати їх на практиці.