Сова сіра

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Зустрічається по всій території НПП «Подільські Товтри»

Сова сіра (Strix aluco)птах родини совові. Найчастіше вона населяє рівнинні і гірські лісові масиви, проте не уникає й культурного ландшафту, селячись у великих міських парках, на цвинтарях і околицях населених пунктів, які межують з відкритими просторами. Птах середніх розмірів, з короткими крилами і коротким заокругленим хвостом. На голові 2 широкі продовгуваті смуги білого забарвлення з рябизною. Лицевий диск не обмежений і вгадується лише по структурі оперення або ж обмежений темною смугою. Очі доволі великі, чорні. Між очей над дзьобом валики з білого пір’я у вигляді півмісяців. Дзьоб сірий. Забарвлення буває сірим і рудим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *