Жовна сива

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Гніздовий осілий вид. Узлісся, парки, сади, лісосмуги, населені пункти.

Жовна сива (Picus canus) – птах родини дятлових. В Україні звичайний, осілий, гніздовий, кочовий вид. Птах менш яскравіший ніж жовна зелена, має більш сіріше забарвлення низу і лише крила мають зеленуватий колір. Також шапочка на голові має менші розміри і вкриває лише передню лобну частину.  Гніздиться в дуплах дерев, харчується переважно мурахами, тому часто можна побачити птаха на землі. На відміну від жовни зеленої харчується також личинками жуків та іншими комахами. Селиться переважно в лісах та парках з відкритими ділянками.

Птах зустрічається по всій території України.

В НПП «Подільські Товтри» звичайний осілий вид. Зустрічається всюди в лісах, садах та парках. Часто селиться біля людських поселень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.