Голуб сизий

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Гніздовий та зимуючий вид.

Голуб сизий (Columba palumbus) – найпоширеніший вид на території України та НПП. Харчується переважно рослинною їжею (насіння, плоди, трав’янисті рослини). На території парку зустрічається скрізь населених пунктах, є типовим представником синантропних видів. Саме цей вид став основою для виведення селекціонерами різних порід голубів, також відомий як поштовий голуб. Також є дикі популяції голуба сизого які селяться на урвистих берегах та скелях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *