Припутень

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Гніздовий та зимуючий вид.

Припутень (Columba palumbus) – найбільший голуб в орнітофауні України. Харчується переважно рослинною їжею (насіння, плоди, трав’янисті рослини). На території парку зустрічається скрізь, віддає перевагу лісам та садам. В останні роки орнітологи відзначають активну синантропізацію (селиться біля людських помешкань). Активно витісняє з екологічної ніші Горлицю садову. Є об’єктом полювання в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *