Пугач

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Гніздовий та зимуючий вид.

Пугач (Bubo bubo) – найбільша сова в орнітофауні України. Харчується тваринною їжею (миші, їжаки, птахи, зайці, вивірки). На території парку зустрічається переважно на територіях із великими лісовими масивами та скелястими ландшафтами, каньйон р. Днічтер та його приток р. Смортрич, р. Збруч. Кормова територія пугача одна із найбільших серед хижих птахів. Полює птах переважно в ночі. Птах є рідкісним на території парку та України. Занесений до Червоної книги України та МСОП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *