Сова болотяна

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Гніздовий та зимуючий вид.

Сова болотяна (Asio flammeus) – рідкісна сова в орнітофауні України. Віддає перевагу відкритим біотопам, лукам, балкам, заростям очеретів та зарослим бур’янами руїнами будівель. Гнізда облаштовує на землі. Харчується тваринною їжею (переважно дрібні мишачі, великі комахи). Схожа на сову вухату. На території парку дуже рідкісний вид. Полює на відкритих територіях переважно в сутінках а також на відміну від інших сов може полювати протягом дня. Птах є рідкісним на території парку та України.

Занесений до Червоної книги України, Конвенції з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори (CITES) (Додаток ІІ), та Бернської (Додаток ІІ) конвенцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *