Сова вухата

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Гніздовий та зимуючий вид.

Сова вухата (Asio otus) – найчисленніша сова в орнітофауні України. Типовий лісовий вид. У холодні сніжні зими переміщується в населенні пункти, де утворює скупчення по кілька десятків особин. Харчується тваринною їжею (переважно дрібні мишачі, великі комахи). На території парку зустрічається в лісах, парках та садах. Полює на відкритих територіях переважно в ночі. Дуже часто птаха путають з пугачем через наявність пір’їн схожих як в пугача. Птах є чисельним на території парку та України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *