Яструб великий

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Звичайний, досить поширений вид для НПП «Подільські Товтри». Реєструється по всій території парку.

Яструб великий (Accipiter gentilis) — в Україні гніздовий, кочовий, зимуючий вид. Заселяє переважно хвойні і листяні ліси. Віддає перевагу гніздуванню в лісі, який багатий старими і високими деревами, має середню освітленість і невеликі галявини або узлісся неподалік, для полювання. Яструб великий живиться переважно птахами, яких добуває сам. 80—90 % здобичі складають дрозди, дятли, сойки, сірі ворони, граки, голуби.

Як і інші види хижих птахів, яструб великий знаходиться під охороною, полювання на нього заборонене. В Європі має охоронний статус видів з найменшим ризиком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *