Яструб малий

Поширення на території НПП «Подільські Товтри»

Звичайний, досить поширений вид для НПП «Подільські Товтри». Реєструється по всій території парку.

Яструб малий (Accipiter nisus)— в Україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид. Звичайний осілий вид. Полює в лісах, на відкритих просторах, часто на території населених пунктів, зокрема у великих містах. Гніздиться в лісових масивах, байрачних лісах, рідколіссі, лісосмугах, парках. Раціон складається майже повністю з невеликих птахів. Дуже рідко включає в себе дрібних ссавців і комах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *